TMP

Θεόδωρος Παχίδης

pachidis

Θεόδωρος Παχίδης

Αναπληρωτής καθηγητής

2510 462281
theo_pac
pated@cs.ihu.gr
pated@teiemt.gr
http://195.130.93.18/pachidis/ HomePage/index.htm
Windows II
Ώρες Γραφείου: Τρίτη 12:30-13:30, Τετάρτη 13:00-14:00

Mήνυμα στον καθηγητή

Για την αποστολή του μηνύματος η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι απαραίτητη.













captcha

Γνωστικό αντικείμενο:
Τεχνολογία Λογισμικού και Ρομποτική


Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Παχίδης Θεόδωρος διαθέτει πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ραδιοηλεκ­τρολογίας-Ηλεκτρονικής-Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τίτλο μεταπτυχιακής εργασίας «Κατασκευή Μονάδας Ελέγχου με Μικροεπεξεργαστή για Τοπικό Δίκτυο Μικροϋπολογιστών»


Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Έλεγχος Τροχιάς Ρομποτικού Βραχίονα σε Πραγματικό Χρόνο, με τη χρήση Ψευδο-στερεοσκοπικής Τεχνητής Όρασης».


Στο διάστημα 1989-2010 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη ΔΕ  Καβάλας.


Στο διάστημα 1996-1998 ως Αναπληρωτής Διευθυντής στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Καβάλας.


Από το 2005 υπηρέτησε ως αποσπασμένος ή/και έκτακτος εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Καβάλας.


Από το 2010 υπηρετεί ως μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής και στην συνέχεια ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ και τώρα στο Τμήμα Πληροφορικής της ΣΘΕ του ΔΙΠΑΕ. Προϊστάμενος Ανάπτυξης και Προώθησης Νέων Προϊόντων στο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ. Πρόεδρος ή μέλος επιτροπών του τμήματος και του ΤΕΙ (ΕΣΠΑ). Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ (2017-2019) και στη συνέχεια Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ (2019-2021). Συντονιστής ή μέλος σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά ή μη προγράμματα.


Δημοσίευσε ένα πλήθος από εργασίες με κριτές σε διεθνή περιοδικά, σε πρακτικά συνεδρίων και κεφάλαια βιβλίων.


Δίδαξε και διδάσκει πολλά μαθήματα συγγρά­φον­τας ένα πλήθος διδακτικών σημειώσεων.


Συνέγραψε ένα πλήθος διαφο­ρε­τικών εντύ­πων.


Αξιολογητής εργασιών σε ένα πλήθος από διεθνή περιοδικά και συνέδρια.


Στα ερευνητι­κά του ενδια­φέ­ροντα περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με: 1) τη ρομποτική και την αλληλεπίδραση ανθρώπου με μηχανές, 2) την τεχνολογία λογισμικού, 3) τον προγραμματισμό σε γλώσσες χαμηλού και υψηλού επιπέδου 4) την επε­ξερ­γα­­σία εικόνας, 5) τα ηλεκτρονικά και τους αισθητήρες.


Τέως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στο Παράρτημα Καβάλας της ΕΕΦ.

Μέλος του ΙΕΕΕ (Computer Society, Robotics and Automation Society, Instrumentation and Measurement Society), του European Network for the Advancement of Artificial Cognitive Systems, Interaction and Robotics (EuCogII, EuCogIII), του Machine Intelligence Research Labs (Scientific Network for Innovation and Research Excellence, MIR LABS), σε ένα πλήθος συντακτικών επιτροπών συνεδρίων και σε επιτροπές στο περιοδικό International Journal of Advanced Robotics Systems (SAGE).